בשלב הראשון נבין מהו המפגש הרפואי שעומד בפניך ומה הקושי הרגשי שהוא מציף. נבדוק מה את כבר יודעת שיכול לעזור/להקל עליך.
נברר פרטים שחשוב לך לדעת לגבי המפגש הרפואי – החל ממיקום, דרך מהלך המפגש (את מי תפגשי, מה תלבשי, האם המלווה יכול להיות נוכח, אילו בדיקות את צפויה לעבור, אילו שאלות ישאלו, מה מהלך ההתאוששות ועוד) ועד סיומו והחזרה הביתה. כל זאת על פי רמת הפירוט שחשובה לך. במידת הצורך נעזר בצוות שאת צפויה לפגוש כדי לקבל מידע.
לפעמים בתוך התהליך יתבקש גם עיבוד רגשי של חוויה קודמת או חלקים ממנה. מתוך העיבוד יעלו הרבה פעמים נקודות רגישות, רעיונות למשאבים, ומידע נוסף שיכול להיות רלוונטי גם למפגש הרפואי הנוכחי.
אם המפגש הרפואי כרוך במגע ובדיקה גופנית, למשל: בדיקת רופא/ת נשים, שימוש בספקולום, בדיקת PAP, טיפולי פריון, בדיקות פתיחה בלידה, הכנסת התקן תוך רחמי, ניתוחים גניקולוגיים ועוד – קיימת אפשרות לשלב התנסות בבדיקה.
הבדיקה מתקיימת בתנאים מיטביים עבורך – בקליניקה, באינטימיות, בעדינות ובשליטה מלאה שלך, בקצב הנכון עבורך מבלי לדחוק או להאיץ, לבחירתך – בהשתתפות מלווה, תוך כדי שיח פעיל ותקשורת קשובה שמתמקדת בך ובצרכים שלך בכל שלב של התהליך.
מתוך הדברים שנלמד יחד בתהליך הבדיקה בקליניקה נוכל להתחיל לראות מהם התנאים שלהם את זקוקה לקראת המפגש הרפואי הצפוי לך.
אם יעלה הצורך, ניתן יהיה לנסח בכתב במסמך Women Frienldly את נקודות הקושי ואת הדרכים להתמודדות איתן. את המסמך תוכלי להציג על פי צורך בפני הצוות המטפל.